Kamp groep 8

Verhalen van de kinderen over het kamp van dit jaar. De kinderen hebben genoten, dat is wel terug te lezen!  

1. Groep 8 kamp! 2024
Woensdagochtend werden wij uitgezwaaid door de hele school. Want we gingen op kamp! We fietsten eerst naar Leidschendam, want daar hadden we een opdracht. Daarna fietsten we naar kinderboerderij de Balijhoeve. Daar hadden we lekker geluncht, en nog even bij alle dieren wezen kijken. Daarna stapten we weer op de fiets, en gingen we naar het zwembad! We hebben daar heerlijk gezwommen, het was echt super leuk! Vanuit daar fietsen we naar het kamphuis. eenmaal daar aangekomen, en alles hadden uitgepakt, gingen we eten. Daarna hadden we de vossenjacht in het balijbos. Daar waren superleuke activiteiten! Na de vossenjacht gingen we nog even een broodje knakworst eten, en lekker naar bed. De volgende ochtend gingen we vroeg uit de veren, want we hadden een workshop beeldhouwen van de man van juf Yvonne (een oud-collega). Iedereen had een heel mooi beeldje gemaakt.’s Middags hadden we een hele leuke sportactiviteit van SenW, we gingen namelijk boogschieten. Na het boogschieten hadden we hele lange vrije tijd, om ook te oefenen voor de bonte avond! Daarna gingen we weer eten. En in de avond hadden we de bonte avond! Het was super leuk en gezellig. Na de bonte avond hadden we de disco, met allemaal leuke liedjes. ‘s Morgens gingen we de laatste keer met z’n allen ontbijten. Na het ontbijt gingen we inpakken en om 10 uur vertrokken we weer terug naar huis. Maar we gingen eerst nog gezellig naar jump one. Daar hebben we lekker gesprongen en patatjes gegeten. Toen was het kamp weer voorbij. Wij hebben het heel erg naar ons zin gehad!
Lisa & Louise uit groep 8

 

2. Verslag groep 8 kamp 2024

Afgelopen woensdag 25 september ging groep 8 op kamp. We gingen met de fiets, het was goed aan te rijden. Terwijl we fietsten, deden we een speurtocht. Er waren verschillende vragen, zoals: ‘’In welk jaar was deze brug gebouwd?’’

Toen we nog een stuk gefietst hadden, kwamen we aan bij het zwembad. Na het zwembad, fietsten we naar het kamphuis / jeugdcentrum  "De Notelaer". Eenmaal aangekomen, pompten we de luchtbedden op en vervolgens gingen we eten. Na het eten, gingen we de vossenjacht lopen. Daarna gingen we slapen. De volgende dag gingen we beeldhouwen met de vriend van juf Yvonne. Hij had een paar cursussen gedaan, en kon het supergoed. Ik had voor een vogel gekozen. In de middag kwam SenW langs. Eerst deden we activiteiten met bogen, maar toen ging het keihard regenen… Toen hebben we binnen oud-Hollandse spellen gedaan. Daarna aten we heerlijke wraps, en vervolgens gingen we de bonte avond optredens doen voor (bijna) alle juffen en meesters. Na de bonte avond was de disco. Om 01:30 gingen we slapen. Op vrijdag werden we om 7:30 wakker gemaakt met muziek. Ik was echt nog super moe. We aten nog even en daarna ruimden we de spullen op. vervolgens gingen we weer naar huis, maar eerst nog eventjes naar Epicx 

(de nieuwe naam voor Jump One), toen aten we lekkere patat, daarna gingen we in de regen terug naar school. Tot slot gingen we weer naar huis.

Gemaakt door: Willem van Marwijk

 

3. Hoi wij zijn Wessel, Luuk en Nick dit is ons verslag van  kamp 

We begonnen met de tocht erheen, het was heel leuk. We begonnen om 10 voor half 10 op 25 september. Moesten we op school zijn dus we konden lekker uitslapen. We werden uitgezwaaid door iedereen: Wessel en Nick gingen met de moeder van Sam mee, Luuk ging met de moeder van Fenna mee. We werden om half 10 uitgezwaaid door de hele school. We gingen naar boven fietsen en gingen richting de kniplaan over de Doctor van Noortstraat. Daarna  gingen we over de Meerbrug en toen gingen we over de brug die over de snelweg gaat. Toen gingen we linksaf en gingen een heel stuk rechtdoor. Totdat we rechtsaf gingen en langs de Vliet naar Leiden en stopten bij het sluisje. Daar was onze eerste opdracht. We moesten kijken wanneer de sluisdeuren waren vernieuwd en wat het water verschil was tussen de ene kant en de andere kant. Daarna gingen we weer verder fietsen langs de Vliet. Totdat we bij het ADO stadion aan daar kregen we twee vragen : Welk stadion is het? Dat was natuurlijk het B!NGOAL stadion. De tweede vraag was: Welke club speelt hier, dat was natuurlijk ADO Den Haag. En toen gingen we naar de balijhoeve om te eten. Daarna gingen we naar het hofbad in Zoetermeer zwemmen. Na twee uur zwemmen gingen we alweer naar pijnacker fietsen om naar ons kampterrein te gaan.Daar kregen we de tijd om onze bedden klaar te maken en te spelen (toen zagen we voor het eerst de brug die in niet zo goede staat was. Die we het hele kamp hebben gemaakt ). Daarna gingen we eten we aten veel verschillende dingen.Toen gingen we de vossenjacht doen.We gingen door het balijbos zoeken naar vossen en we moesten hakken op europapa en flessen schieten.

 

4. Hallo allemaal,

Zoals jullie weten is groep 8 afgelopen woensdag vertrokken, om half 10, naar het kamphuis waar we tot vrijdag 27 september op kamp waren. Dit was in het jeugd kamphuis de Notelaer, in Pijnacker. We vertrokken in groepjes van 4. Tijdens de tocht naar de Balijhoeve, om met z’n allen te lunchen, was er een erg leuke puzzeltocht met allemaal vragen die we moesten beantwoorden. Toen we op de Balijhoeve waren aangekomen, konden we nog even spelen in de speeltuin daar. Er waren ook allemaal dieren die we konden bezichtigen. We gingen, toen iedereen was aangekomen, lunchen. Toen iedereen klaar was, konden we nog even spelen en daarna vertrokken we naar het hofbad waar we gingen zwemmen. Vervolgens fietsten we naar het kamphuis, waar we onze bedden gingen opmaken, en wat vrije tijd hadden om, bijvoorbeeld, buiten te spelen op het enorme grasveld dat daar was. In de avond gingen we nog hamburgers eten, dat we zelf mochten beleggen. We gingen ook nog een vossenjacht doen en aten na afloop een broodje knakworst. Daarna gingen we pas naar bed. Het was inmiddels al 00:15. Toen we wakker werden, namen we een stevig ontbijt, en hadden we nog vrije tijd, voordat we gingen beeldhouwen. Kees (de man van juf Yvonne) gaf ons die les. Daarna gingen we nog even spelen en lunchen. Later kwam SenW en zij gingen met ons boogschieten. In de avond aten we wraps en kwamen er juffen en meesters mee-eten. Om 8 uur begon de bonte avond met allemaal leuke acts op het programma. Na de bonte avond begon de disco. Die duurde nog tot heel laat.

We gingen pas naar bed om 00:30. Toen werden we weer wakker en gingen we alles inpakken om te vertrekken. Nog eventjes ontbijten en alle spullen afgeven aan de bagage ouders. We vertrokken op de fiets naar Jump One, waar we na afloop een frietje aten. Tot slot fietsten we naar school en was ons leuke kamp alweer voorbij.

Groetjes, Amy.

 

5. Kamp van groep 8

25 september is groep 8 van de Maerten van den Velde op kamp geweest.
Om 09:30 vertrokken we met de fiets naar Pijnacker de notelaer.
De route was langs de sluisjes in Leidschendam, daar moesten we opdrachten uitvoeren over de bruggen. Vervolgens gingen we daarna naar het  stadion van Ado Den Haag. En toen gingen we lunchen bij de Balijhoeve.Daarna gingen we zwemmen in het Hofbad. En toen gingen we naar de kamplocatie. Eenmaal aangekomen gingen we de kamer verdelen en een beetje chillen.In de avond gingen we lekker hamburgers eten. Na het eten gingen we nog vossenjacht spelen. Bij iedere vos dat je het spelletje had gespeeld kreeg je een puzzelstukje. Aan het einde moesten alle teams samenwerken en de puzzel maken.Toen de puzzel klaar was kregen we een prijs. Iedereen kreeg een zakje chips! 
Tot slot gingen we naar bed in de slaapzaal 

                                         Dag 2           
We werden wakker rond half 8. Toen aten we rond half 9.
We moesten ons klaar maken voor de workshop van beeldjes maken.
Rond half 11 kwam de meneer die uitleg gaf. We moesten de stenen veilen met een hele scherpe veil en schuurpapier en olie.  Uiteindelijk moest je het beeldje glad schuren en er met olie overheen gaan. Vervolgens hadden we 45 minuten om uitterusten want daarna moesten we SenW spelletjes doen.Als volgt hadden we nog vrije tijd tot het etenstijd ,en toen we klaar waren met eten mochten we ons klaarmaken voor de bonte avond.
En toen begon de bonte avond met negen acts
We waren klaar met de bonte avond en toen begonnen we met de disco.
We waren heel lang aan het feesten.
Maar toen moesten we naar de slaapzaal.Om te slapen

                           Dag 3
We werden wakker gemaakt met lekker eigenwijs.
Iedereen ging zijn spullen inpakken maar daarna riep de
juf ons om te gaan ontbijten.
Toen we klaar waren gingen we weer verder met het inpakken.
De ouders waren aangekomen, we hadden onze spullen ingeladen.
We gingen onze fietsen pakken en gingen naar Jump One.
Toen we klaar waren met eten gingen we naar school.
En dat was het kamp verhaal.

Van Amin, Nouri, en David.

 

6. Het schoolkamp groep 8 2024

Woensdagochtend  kwamen we allemaal aan op school. Met veel bagage vanaf school vertrokken we in 4 groepjes naar de balijhoeve. Onderweg hadden we een puzzeltocht . Bij verschillende stops en uiteindelijk kwamen we aan bij de balijhoeve. Daar hadden we even lekker geluncht. Daarna gingen we door naar het zwembad, het hofbad. Er was een glijbaan en we hadden tikkertje gespeeld in de strooming.  Toen was het alweer tijd om naar de kamplocatie te gaan genaamd de Notelaar in Pijnacker. We hadden toen even vrije tijd om je bed klaar te maken en een beetje te chillen. De kookploeg had hamburgers gemaakt en aardappelrozetjes. Daarna hadden we weer een beetje vrije tijd. En ongeveer 8 uur gingen we ongeveer naar de vossenjacht op de fiets. En konden we anderhalf uur rondlopen om de vossen te vinden. daarna hadden we nog even vrije tijd en gingen we ons klaar maken voor bed. Uiteindelijk lagen we om kwart over 12 op bed. en dit was de eerste dag van het kamp op naar dag 2.

Donderdagochtend gingen we eerst ontbijten. En daarna gingen we ons klaar maken voor een hele leuke workshop. Van een oud collega juf Yvonne en haar man Kees. We gingen stenen diertjes maken, het was best wel moeilijk maar vooral leuk. Als je olie op het stenen beeldje deed werd het heel mooi. Iedereen heeft super leuke beeldjes gemaakt.

Toen we klaar waren kwamen er al mensen van S&W. We gingen boogschieten en met pijl en boog trefbal spelen in groepjes. Het ging heel erg hard regenen dus we gingen binnen oud Hollandse spelletjes spelen. Toen het eindelijk een beetje gestopt was met regenen gingen we met de klas nog een spelletje spelen. Daarna gingen we alweer eten. Wraps ze waren zo lekker, je mocht ze zelf beleggen. Na het eten hadden we nog wat tijd om ons klaar te maken voor de bonte avond. Het was super gezellig en grappig met hele leuke optredens. Het was nogal laat toen we gingen slapen. Op naar de laatste dag. 

Vrijdagochtend als eerste gingen we alles inpakken en opruimen. Toen hadden we een laatste ontbijt met z’n allen. Daarna hadden we nog meer tijd om op te ruimen. Daarna stapten we allemaal met de fiets, na ongeveer een half uurtje fietsen kwamen we aan bij het trampolinepark.

Daar hadden we een uurtje gesprongen en een patatje gegeten met een snack. Tot slot gingen we weer naar school, en werden we opgewacht door de ouders en toen was het kamp echt voorbij. Dankjewel Maerten van de Velde voor deze onvergetelijke ervaring. 

Groetjes Mette en Maaike